Les síl•labes loques!

2 feb 2015

Hoola!

Esta entrada es una adaptación al catalán de un material publicado en el blog Rincón de una maestra, con el consentimiento de la autora.

Com estau? Esper que amb les piles ben carregades, tot i ser dilluns.

Avui us porto una entrada especial. Fa uns dies vaig descobrir el blog "Rincón de una maestra", de n'Angela Marchán, mestra a la Comunitat de Madrid. Els recursos que ofereix són realment interessants, especialment els de llengua i lectoescriptura però tenen "l'inconvenient" d'estar en castellà i per tant, no puc usar-los a les meves sessions de suport. Per això, li vaig demanar permís per adaptar els materials al català, citant sempre la font quan els publiqués. Aquesta, per tant, serà la primera de tota una sèrie d'entrades amb materials i recursos adaptats.


 El recurs que us presento avui és el joc "Les síl•labes loques!". No són més que uns carmels amb un dibuix que representa una paraula coneguda pel nen i dues possibles síl•labes, on l'alumne ha d'escollir la correcta. Es pot marcar amb un gomet, una pinça, un retolador de pissarra blanca,.. hi ha mil maneres!

Podeu descarregar el material aquí. Després només us falta imprimir (jo ho he fet en paper de colors, plastificar i ratallar. Jo els he ficat dins una antiga capsa de llepolies, amb un títol ben xulo. Als meus alumnes de primer els hi encanta jugar-hi!

Aquesta és una activitat ideal per a treballar la consciència sil•làbica (pots veure una altra manera de treballar-la en aquesta altra entrada) i el vocabulari. Estic ansiosa de poder-la usar a l'escola.

Fins dijous amb una nova entrada!
No hay comentarios :

Publicar un comentario

Un blog viu és aquell en el que es comparteixen experiències entre els seus lectors. M'encantaria llegir els vostres comentaris i suggeriments! Deixa el teu comentari!