Tenim un passaport d'entrada, sabeu què és?

19 ene 2016

Hola!

Aquesta és una de les primeres entrades de l'any. El temps no m'ha donat per més, però en aquesta entrada que he publicat avui podreu entendre el motius. 

Avui comparteixo amb vosaltres el que ha resultat per a mi un gran descobriment. Vagi per endavant que la idea no és meva, sinó que aquesta és una de les coses que he après en el postgrau de lectura i escriptura que estic fent. En concret ens ho va explicar na Lluïsa Ortiz. Ja fa un bon grapat de setmanes que ho aplicam i he de reconèixer que funciona.

La idea és molt senzilla. Es tracta de motivar als alumnes que entren a l'aula de suport. Posar-los en situació d'aprenentatge i es tinguin una motivació extra. Aquesta motivació és el passaport. 

Com tots sabem, el passaport és el document que necessitam per viatjar a l'extranger. El nostre passaport és un document per entrar a l'aula, però no sols això, per acceptar el document cal passar una petita prova. Les opcions són moltes:
  • Dir el nom d'una lletra que hem treballat.
  • Dir una paraula que comenci, tengui o acabi per un so o síl·laba determinada.
  • Dir el nom del company que tenim darrera sense girar-nos a mirar.
  • Dir una "paraula guapa".
  • Dir el color dels ulls del company de davora sense mirar.
  • Respondre si o no a una pregunta que li facem.
  • ...

Amb això els alumnes venen encantats a classe, es prepraren per a treballar i aconseguim llevar una mica d'importància al fet de sortir de classe. Als infants els hi encanta i si algún dia no ho feim, ho demanen. A més, per donar-li més realisme, quan han passat la "prova", introduim el passaport dins una capsa i fem un renou com d'una màquina. ;-)

Us animo des d'aqui a provar-ho. Fer el passaport de paper és molt fàcil. Només necessitau imprimir l'arxiu, posar una fotografia i plastificar. Jo a més vaig fer que possessin una marca dactilar, per donar-li encara més realisme. 

Si us agrada, compartiu-ho a les vostres xarxes socials i si ho feis, mostrau-m'ho, em farieu molt feliç! :-)
No hay comentarios :

Publicar un comentario

Un blog viu és aquell en el que es comparteixen experiències entre els seus lectors. M'encantaria llegir els vostres comentaris i suggeriments! Deixa el teu comentari!