Endevinalles nadalenques amb premi

17 dic 2015

Hola!

Aquests dies estic fent les darreres sessions amb els meus alumnes. Una de les activitats que ha tingut més èxit han estat les endevinades nadalenques amb premi! 


Amb aquesta activitat treballarem el vocabulari propi del nadal però també la consciència fonològica, ja que quan s'endivina una paraula hem d'indicar bé el so inicial, el nombre de síl·labes o qualsevol altre aspecte. Si ho fa correctament, li donarem "un premi".  Com que esteim arribant al Nadal, he usat un calendari d'advent tunejat. 

Amb etiquetes he tapat els nombres i hi he aferrat lletres, de manera que quan endevinen la paraula, els infants han de dir la seva lletra inicial i obrir la caixeta corresponent. Pot ser que hi hagi alumnes que no sàpiguen distingir el so inicial, llavors podem demanar qualsevol so que apareigui a la paraula. També ho podem fer amb síl·labes o amb nombres, si el que volem és que contin el nombre de síl·labes. Les opcions són moltes! I als infants els hi encaten!

Preparar una activitat similar basta que imprimiu les endevinalles i les decoreu com més vos agradi. Una vegada tenim les endevinalles preparades cal preparar el plafó dels premis, per això necessitareu etiquetes o rotuladors. 

Si us ha agradat, compartiu a les vostres xarxes socials! :-)




No hay comentarios :

Publicar un comentario

Un blog viu és aquell en el que es comparteixen experiències entre els seus lectors. M'encantaria llegir els vostres comentaris i suggeriments! Deixa el teu comentari!