Els pirates despistats.

1 jun 2012

Avui vos present una activitat que he fet amb els infants de P4 de l'escola (amb els quatre a qui don suport en audició i llenguatge). He de dir que no era activitat que tingués programada però que ens ha donat molt de joc. El resultat final és un conte per a l'aula fet pels propis infants.

Tot va començar un dia amb la visita a un blog de logopedia (no recordo quin va ser per que en visito molts a diari per agafar idees per a treballar a classe). En ell vaig veure que una mestra usaba els "Playmobil" per treballar vocabulari amb els alumnes. Així que ho vaig provar. Tenia alguns personatges (un bomber, un cavaller, uns pirates i una veterinària). Vam dedicar una sessió a parlar dels diferents personatges i quin accessori anava amb cadascun (aquests els tenia dins una bossa i els anava traillent poc a poc). La sessió va donar molt de sí i més quan un ells va dir: "Per qué no inventam un conte?" I així vam començar... Em va impactar que un meco de 4 anys (bé 5, que sempre m'ho recorda ;-)) amb problemes d'articulació em proposés una tasca així però el vaig veure tan ilusionat que no li podia dir que no!

A la següent sessió vam parlar de com podríem fer el conte, quins havíen de ser els personatges i que podia passar. Finalment, entre tots, vam escenificar el conte i vam fer les fotografies que il·lustren el nostre conte. Amb dues sessions més vam escriure els textos i vam decorar les diferents planes.

El resultat final, el podeu veure més avall! Ara ens queda explicar el conte als companys!

EDITAT:
Com podeu veure amb el conte podem treballar molts aspectes del llenguatge: vocabulari, semàntica, estructura de la frase... és una gran activitat tant a EI com a EP! Els encanta!

2 comentarios :

 1. Hola Conxa:
  Acabo de ver la Tarea 2 del curso de portfolio que has publicado...me ha gustado mucho y me ha intrigado...así que he clicado en tu este enlace...para curiosear un poquito más...
  ¡Enhorabuena!
  Isabel E. Aureli
  ADT Servei de Programes Exteriors

  ResponderEliminar
 2. ¡Hola Isabel!
  ¡Muchas gracias! ¡Me alegro que te guste! Fue una actividad que surgió de la casualidad pero que ahora uso con frecuencia puesto que a los niños les gusta mucho; además de que con ella puedes trabajar muchos aspectos del lenguaje.
  Conxa.

  ResponderEliminar

Un blog viu és aquell en el que es comparteixen experiències entre els seus lectors. M'encantaria llegir els vostres comentaris i suggeriments! Deixa el teu comentari!