Treballant el vocabulari amb Usborne activities

24 sept 2016

Hooolaaaa!

Aquí estic de nou amb una nova entrada. De fet aquesta és una entrada que fa mooolt de temps que tinc pendent. A instagram fa unes setmanes vaig mostrar la meva darrera adquisició d'aquests llibres maravellosos que jo he adaptat per usar a l'escola:


A l'entrada d'avui vull mostrar-vos una manera de treballar el vocabulari a partir d'aquests llibres/ àlbums que me tenen enamorada. Es tracta d'una col·lecció de llibres de ferratines que vaig descobrir a l'aeroport de Newcastle: Usbone Activities.


Haureu de perdonar la qualitat de les imatges, però, a què són una passada? A mi m'encanten!

L'estructura del llibre és molt senzilla. Per una banda hi trobam les planes on s'aferren les ferratines, que varien segons la temàticata del llibre. Per altra, les ferratines en si. No conten una història, però ens poden servir per moltes coses.

Com que no puc usar-los com estan pensats (no puc comprar un llibre per cada alumne!), he fet una adaptació: he fotocopiat a color les pàgines que més m'interessen a DIN A3, les he plastificat i retallat.

Com podem treballar amb aquest material?

Amb aquest material podem treballar el vocabulari, però també la situació espaial o el seguiment de consignes orals i escrites (si prèviament hem preparat un document per a treballar-ho). Jo el primer que faig és mostrar el llibre i parlar una mica sobre el que veim, el que falta, com és casa nostra... vaig plana a plana i també miram les ferratines que hi ha per aquella plana en concret. Una vegada fet això, passam a usar "la meva adaptació":

Com vos he dit, el que he fet ha sigut fotocopiar i plastificar les planes que més m'han interessat juntament amb les ferratines associades. Després, és el moment de fer volar la imaginació i col·locar cada peça allà on creguin que va. En aquest moment, els faig repetir el nom de l'objecte o els hi dono consignes: "el moix va a sobre la taula", "les plantes van davora la porta"... També els hi demano el nom de l'habitació en la que es troba o si ells en tenen a casa.

Si us interessen es poden comprar també a Amazon. He intentat escanejar algunes pàgines però no ho he aconseguit.

Què us sembla? Us agrada? Com treballau vosaltres el vocabulari?

Ya tenemos ganador! :)))

16 sept 2016

Holaaaa a todos!

Noticias frescas! Ya tenemos ganador del sorteo!

Algo más de 200 personas han participado en el primer sorteo del blog y estoy muy muy contenta. :))

Aquí tenéis el nombre de la ganadora:

Nura Nova, crec que t'anyorarem!

12 sept 2016

Hola a tots,

Avui hem permetreu que em posi un poc "melancòlica", i és que ahir el Nura Nova de la companyia Iscomar va fer el seu darrer viatge i, amb aquest darrer viatge crec que els illencs perdem també una part de nosaltres. Qui no ha anat mai a Ciutadella amb Iscomar?

La meva relació amb Iscomar sempre ha sigut molt estreta. De fet, el meu pare va treballar a Iscomar fa molts anys, quan la naviera encara es dedicava al transport de mercaderies. Era jefe de màquines i record haver anat amb el "Don Pedro" (un altre vaixell de la naviera, que es fa enfonsar a Eïvissa fa uns anys) fins a Barcelona. Eren finals dels anys 80, jo era ben petita, però tenc gravades a la retina les escales del vaixell i les imatges des del pont de comandament. Ara probablement això no es podria fer.

Després el Nura Nova era el barco per anar a les regates menorquines. Sempre el barco que sortia a les 15:00 i arribàvem a Ciutadella ja de vespre. El vaixell encara amarraba al Port de Ciutadella i clar, en ocasions no podiem entrar i no quedava més remei que anar fins a Maò.

També record una vegada quan després de tornar de Toulon (França) vam fer escala a Ciutadella. Dueim més de 200 milles amb vent fort de proa i arribant a Menorca ens van entrar més de 30 nusos de cop amb tant mala sort que ens va virar i quasi perdem el màstil. Vam decidir entrar a Ciutadella a passar el vespre però jo l'endemà havia d'anar a fer feina, així que necessitava tornar a Mallorca. En Lucas, un amic, també hi volia anar però no vam poder comprar el bitllet a temps. Vam pensar que, com que el barco anava buit, ens deixarien pagar el bitllet en embarcar... no va ser així. Jo vaig fer un dels meus primer viatges amb Baleària. Setmanes després em van dir que si haguès conegut al capità, m'haurien deixat embarcar.

I com no, el Nura Nova va ser el barco que em va dur fins a Menorca la primera vegada que em van cridar per treballar com a interina a Menorca. Aquella vegada i tots els altres caps de setmana  que anava a passar el cap de setmana a Mallorca. Hi vaig anar tant, que ja coneixia als mariners, al contramestre, als cambrers... era com una família. 

Així que aquest darrer viatge fa com una mica de llàstima. Anar a Menorca mai tornarà a ser el mateix.

Ens veim divendres amb el resultat del sorteig!

El nou quadern del professor!

9 sept 2016

Hooolaaa a tots!

Què tal aquesta primera setmana de setembre? Els que ja sou a escola, us ha donat temps ha deixar-ho tot llest per dilluns? A jo no, però vaja, típic dels equips de suport.

Avui us duc una de les entrades que més us va agradar el curs passat: la nova versió del quadern del professor! L'any passat us el vaig mostrar ja acabat, però si he d'esperar ja serà a octubre i vull que el pogueu usar ben aviat, així que aquí el teniu disponible llest per descarregar.


L'estil és el mateix, tot i que hi ha algunes novetats. He afegit un full individual per a cada alumne, amb l'objectiu d'anar anotant informació important: objectius, activitats que funcionen i activitats que no, dates a recordar... En realitat és un full resum de cada alumne, que recull les seves necessitats i els objectius que em proposo aquest curs/trimestre. Havia pensat posar-lo abans dels fulls de seguiment però com que els casos van canviant al llarg del curs, he preferit fer un nou apartat amb alguns fulls en blanc pels alumnes que es van incorporant o aquells dels que faig avaluacions... Esper que us agradi! Com sempre, completament gratuït. :)



I res més, recordar-vos que hi ha un sorteig obert al blog i que teniu temps fins dia 15 per participar, així que ja ho sabeu!

Bon cap de setmana i bon primer dilluns amb nins a tothom!

Curs nou, escola nova (amb alguna sorpresa)

5 sept 2016

Hoola a tothom!

Després del parèntisi estival, aquí esteim una altra vegada. Nou curs, escola nova. 10 mesos plens de reptes. Enguany he tingut la sort de que m'han adjudicat una plaça per a tot el curs escolar a una escola a prop de casa, no tant com el darrer centre del curs passat, però a no més de 15 minuts en cotxe. :-) 

Després de 2 mesos i mig de vacances (vaig enllaçar amb el meu permís per matrimoni), ja és hora de tornar a posar-se les piles. I aquí estic, preparant el nou curs, fent un llistat de coses que us vull mostrar i pensant una mica com organitzaré aquest curs. 

Hi ha algunes novetats importants. Una d'elles és que estic preparant oposicions, així que he creat un nou blog on podreu seguir el meu procés, amb consells i recursos per preparar les oposicions. No puc dir amb èxit, però al menys amb companyia. Si us interessa, el trobareu aquí: una mestra opositora (blog en castellà). No ho he volgut fer aquí perquè no té absolutament res a veure, el públic és molt diferent. Però no us preocupeu, aniré avisant quan publiqui alguna cosa.

Estic treballant en la nova versió del quadern del professor. De fet, el volia publicar aquesta setmana però no he tingut temps per acabar-lo. Així que us tinc una sorpresa! El primer sorteig del blog! Ja fa uns anys que el blog està en funcionament i crec que ja és ben hora de fer un sorteig. I aquí el teniu! :)

Com no podia ser d'altra manera: material de papeleria! El sorteig inclou l'agenda gran de Mr Wonderful semana vista (amb bosseta protectora inclosa!), un arxivador també de Mr Wonderful, un bloc de notes Charuca i alguna sorpresa més que no revelaré. ;-)
Què heu de fer per participar? Molt fàcil:
  1. Emplenar el formulari que trobareu més abaix. Imprescindible! 
  2. Ser seguidors del blog a Facebook o del meu perfil opositor a Instagram.
  3. Compartir el cartell del sorteig a Facebook o Instagram. Podeu partipar a les dues xarxes socials si voleu. A Instagram heu d'usar el hastag #sorteomaestros. Ho heu de fer de manera pública per a que jo ho pugui veure.
  4. Teniu 10 dies per participar. Dia 15 de septembre a les 23:59, acaba el sorteig.
  5. El sorteig es farà a Sortea2.
  6. En lloc de revisar que tots els que participau cumpliu els requisits abans de fer el sorteig, el que faré serà comprovar que el que resulti guanyador els compleixi. Així que assegurau-vos que compartiu el cartell i sou els meus seguidors.
  7. En dos o tresdies donaré el nom del guanyador que haurà de posar-se en contacte amb jo en 24 hores per a gestionar l'enviament. Aquest es farà per correu ordinari. Enviaments a Penísula i Illes Balears.
Esper que us animeu i molta gent participi! :)

SORTEIG TANCAT! Pots veure el guanyador a aquesta entrada.

Un blog viu és aquell en el que es comparteixen experiències entre els seus lectors. M'encantaria llegir els vostres comentaris i suggeriments! Deixa el teu comentari!