Noves fitxes per picar paraules

26 mar 2014

Hola com esteis?,
Hola, ¿cómo estais?,

Esper que bé! Amb aquest temps una no té ganes de res. Quan ja pareixia que arribava la primavera (massa prest pel bon temps)... zas! un altre temporal! Aquí a Menorca avui el dia és ivernal 100%.
Espero que bien. Con este tiempo una no tiene muchas ganas de nada. Cuando parecía que llegaba la primavera (demasiado pronto para el buen tiempo)... ¡zas! otro temporal. Aquí en Menorca hoy el día es invernal 100%.

Aquesta entrada serà una entrada curteta, sols per recordar-vos que teniu disponibles algunes fitxes per a realitzar activitats de consciència sil·làbica o "picar paraules".
Esta será una entrada cortita, sólo para recordaros que tenéis disponibles algunas fichas para realitzar actvidades de consciència sil·lábica o de contar síl·labas.


Acabo de veure que un dels enllaços no funciona correctament, així que aprofito i us adjunto algunes fitxes més, així com la plantilla (en .docx) per a que pogueu fer les vostres pròpies fitxes.
Acabo de ver que uno de los enlaces no funciona correctament, así que aprovecho y os adjunto algunas fichas más, así como la plantilla (en .docs) para que podáis hacer vuestras propias fichas. 

Jugam a... fer frases!

24 mar 2014

Bon dilluns a tothom!
¡Feliz lunes a todos!

En vista de l'èxit de les darreres entrades avui us en porto una de nova! :-) No penseu que totes les setmanes serà així però avui, tot i que no he aturat ni un moment, he trobat un momentet per compartir amb vosaltres un material que he preparat aquest cap de setmana.
En vista del éxito de mis últimas entradas, hoy os traigo una nueva! :-) No penséis que todas las semanas será así pero hoy, a pesar de que no he parado ni un moment, he encontrado un huequecito para compartir con vosotros un material que ha preparado este fin de semana.


Divendres Eugenia Romero de "El blog de los maestros de audición y lenguaje" ens va presentar dos materials. Un per treballar la semàntica a partir d'identificar "l'intrús" entre quatre imatges i un altre per treballar l'estructuració de frases. El primer el vaig descarregar de seguida que vaig poder i ja està imprès i plastificat, llest per usar a l'escola. El segon, resulta massa complicat pels meus alumnes d'educació infantil... però com que la idea em va agradar, vaig decidir adaptar-lo a les meves necessitats.
El viernes Eugenia Romero de "El blog de los maestros de audición y lenguaje" nos presentó dos materiales: una para trabajar la semántica a partir de la identificación del intruso entre cuatro imágenes i otro para trabajar la estructura de la frase. El primero lo descargué en cuanto pude y ya lo tengo impreso, plastificado y listo para usar en el cole. El segundo, resulta algo complicado para usar con mis alumnes de educación infantil... pero como la idea me gustó, decidí adaptar el material a mis necesidades. 

DIY: Domino de colores

22 mar 2014

Hola a tothom! Com duiem el cap de setmana?
Hola a todos! ¿Cómo va el fin de semana?

Jo acabo de donar-me compte que... la setmana passada el blog va fer 3 anys! La veritat és que ha sigut durant el darrer curs és quan més vida ha tingut, però el fet que hagi sobreviscut tot aquest temps és una bona notícia. :-)
Yo acabo de darme cuenta que... ¡la semana pasada el blog hizo 3 años! La verdad es que ha sido durante el último curso es cuando más vida ha tenido, pero el hecho que haya sobrevivido este tiempo es una buena noticia. :-)






Fa temps us vaig presentar un dominó d'animals, que va tenir bastant d'èxit. Avui us duc un altre dòmino que he fet jo mateixa: un dòmino de colors!
Hace tiempo os presenté un dominó de animales, que tuvo bastante éxito. Hoy, os traigo otro dominó hecho por mi misma: un dominó de colores!

Com l'altre vegada, tan sols heu d'imprimir, retallar i aferrar sobre una superfície gruixada. Jo uso cartó ploma, tot i que costa tallar però resulta molt pràctic per usar-lo amb els infants. El trobareu en dos tamamnys, per que escolliu el que millor us vagi.
Como en la otra ocasión, tan sólo tenéis que imprimir, recortar y pegar sobre una superficie gruesa. Yo uso cartón pluma, aunque es algo engorroso de cortar, pero resulta muy práctico para poder usarlo luego. Lo entraréis en dos tamaños, para que escojáis el que mejor os vaya.  

Esper que els vostres infants s'ho passin d'allò més bé amb el dòmino! :-)
Espero que vuestros chicos disfruten mucho con él! :-)

L'enllaç el trobareu aquí:
El enlace lo encontraréis aquí:

Com treballem la discriminació auditiva?

19 mar 2014

Bon vespre a tothom!

Ja sé que darrerament no actualitzo massa el blog, però és que el treball a l'EAP em satura i em suposa molt de temps... Tal vegada no és una excusa, però em queda poc temps al finals del día per pujar els materials. De totes maneres, aquí us porto una entrada en la que explico com treballo la discriminació auditiva. En aquest cas, a partir dels sons dels sons dels animals.


Un dels aspectes bàsics per al desenvolupament del llenguatge és la discriminació auditiva, fonamental per assolir una correcta consciència fonològica i accedir amb facilitat al llenguatge oral i a la lectoescriptura. Per tant, la discriminació auditiva ha de ser un aspecte clau a treballar a l'educació infantil i durant els primers cursos de primària. La pregunta que apareix després és: Com ho feim?

Hi ha mil maneres de fer-ho, jo la treballo de la següent manera:
  1. A partir de l'escolta dels sorolls de l'ambient i la seva identificació. Serà extrany sentir animals, més enllà dels ocells, però habituam als infants a escoltar el que passa al seu entorn.
  2. Amb la capsa dels sons. Es tracta de preparar una capsa amb elements que facin soroll i treballar-los al taller de llenguatge: classificar, endevinar... El objectes dins la capsa poden ser instruments o qualsevol altre tipus de material que faci soroll: un pot amb pasta, o amb arròs, claus, paper,... les possibilitats són infinites!
  3. A partir de vídeos. El Canal YouTube del Blog de Maestros de audición y lenguaje és una autèntica font de recursos. A més, fa tanta feina la seva autora, que els va renovant a cada poc. Jo els uso moltíssim. El he descarregat a l'ordinador i els treballo amb els alumnes.
  4. A partir de fitxes o imatges, combinades amb els sons. Prèviament a l'inici de l'activitat, he preparat una fitxa on aparèixen tres o quatre sons dels que treballaré durant la sessió (ho adapto en funció del nivell). Intento que cada fitxa sigui diferent per evitar que es copiin. Després, durant la sessió, veiem el video, escoltam els sons i relacionam cada so amb l'animal corresponent. Quan un infant identifica un dels sons de la seva fitxa, l'ha de pintar. Trobareu algunes fitxes per a treballar els animals, aquí.
  5. Una alternativa a les fitxes és fer la mateixa activitat amb les targetes que usem per treballar les onomatopeis. En aquest cas, els alumnes tan sols hauran d'agafar les fitxes que sentin (ideal per treballar en petit grup). Si encara no teniu les onomatopeis, les podeu descarregar aquí.
  6. A partir d'aplicacions per al mòbil o l'iPad. En concret m'agraden molt: 
I vosaltres, com treballeu la discriminació de sons?

Treballem el vocabulari: fruites i verdures

4 mar 2014

Hooolaaaa!

Si val, no tinc perdó de Déu, fa més de quinze dies que no actualitzo el blog, però és que les darreres setmanes han sigut una mica especials. Tal vegada hi hagi canvis importants en el meu entorn professional i això m'ha fet estar una mica "desconectada de tot".

Però aniguem al gra. Amb un dels alumnes d'aquest curs esteim treballant el vocabulari de les fruites i verdures. Trescant per internet, he trobat una forma original de treballar-ho: a partir de trencaclosques que podem fer nosaltres mateixos! :-) La idea m'ha encantat i la volia compartir amb vosaltres.

El puzzle handmade l'he trobat al blog U Create. En ell podeu veure com fa el trencaclosques, jo em decanto per l'opció més senzilla: imprimir, retallar i plastificar. Demà l'usaré a la meva sessió de suport! Ja vos contaré! :-)

Clica sobre la imatge per descarregar directament les imatges.


Para leer la entrada en castellano, haz clic aquí!
Un blog viu és aquell en el que es comparteixen experiències entre els seus lectors. M'encantaria llegir els vostres comentaris i suggeriments! Deixa el teu comentari!