"No speed record is worth a life"

10 may 2013

Les paraules no són meves però no poden venir millor per explicar això. Els nous barcos de l'America's Cup s'han endut la primera vida. Andrew Simpson va perdre la vida ahir mentre entrenava a la bahia de San Francisco després de que el trimarà Artemis Racing volqués. Va quedar atrapat i no van poder fer res per salvar-li la vida.

Molts diuen que això es veia a venir. Jo em pregunto com hem arribat fins aquí. Per batre rècords? Per tenir més espectadors? Més seguidors? La vela és la meva passió però aquestes màquines mai m'han cridat l'atenció i ara, encara menys. Són embarcacions massa ràpides, quasi bé incontrolables... tal vegada molt vistoses però tot això no és un motiu per a posar en perill vides humanes. Al menys, així ho veig jo. Possiblament algú em digui que sense possar-se en perill no avançam. Tal vegada tengui raó però, sincerament, jo prefereixo continuar amb els riscos el més sota control possible.

Simpson va ser medallista olímpic a Londres i Pekin en la classe Star, juntament amb Ian Percy. També va navegar en Finn . El recordo dels Sofia en que vaig medir els Finn i també de l'Star. Tal vegada vaig creuar poques paraules amb ell però un tipo simpàtic, agradable i amb un somriure sempre a la cara. Una llàstima. Que descansi en pau. Sols queda el consol de que va morir fent el que més li agradava.






Alguns enllaços a les notícies:



Un blog viu és aquell en el que es comparteixen experiències entre els seus lectors. M'encantaria llegir els vostres comentaris i suggeriments! Deixa el teu comentari!