Una de llibres...

30 mar 2011

Avui vos present el llibre "La gymkhana de emociones", de Carmen Sara Floriano y altres. Està editat per l'editorial CEPE, especialista en l'educació infantil, l'atenció a la diversitat i la logopedia. El llibre forma part d'una col·lecció destinada a treballar la hiperactivitat i el dèficit atencional.A més de la història, al final de cada conte apareixen un seguit de preguntes que, a mode de jocs, permeten als infants copsar la idea fonamental.

En aquest cas, es treballa l'empatia, el posar-se al lloc dels altres i aprendre alternatives per solucionar els conflictes sense haver de recórrer a la violència. <La història és força divertida, en la que els protagonistes participen en una gymkhana que els permetrà entendre molt millor com relacionar-se amb els altres i entendre les emocions alienes. Aquest conte permet als alumnes aprendre a ser empàtics i aprendre una sèrie de frases que els serviran de guia per saber com analitzar i resoldre les situacions problema que se'ls presenta en la seva relació amb els demés.

Avui... regata al club!

25 mar 2011

La setmana passada vam tenir regata d'optimist al club... la participació va ser inferior a l'any però així i tot, una seixantena de regatistes. Al menys, el temps va acompanyar i es van poder fer quatre proves. Vos deixo algunes fotografies i l'enllaç a la notícia.

 Un moment de la regata.

Tornant a port.

Tornant a port.

Recollint el material.

 Darrers preparatius abans de partir.

Els guanyadors.

http://www.cnportocristo.com/vela.php

Una de sinfones...

17 mar 2011

Primero de todo, ¿que son los sinfones? Un sinfón es una pareja de consonantes que aparecen dentro de una misma sílaba. Por ejemplo bl- en blanco o biblioteca, pl- en plato o plazo, tr- en triste o trasto. Las dificultades en su pronunciación son muy habituales en los niños que tienen dificultades en la pronunciación o dislalias, ya que son los sonidos más complejos; los últimos que se aprenden a pronunciar correctamente cuando el desarrollo del lenguaje es normal.

En la siguiente página hay recogidas toda una seria de unidades didácticas para trabajar el aprendizaje de estos sonidos. Resulta realmente útil para maestros, AL, PT...

http://www.educarm.es/udicom/sinfones.htm

Edito: En el siguiente enlace, encontrareis mucha más información para trabajar los sinfones en el aula, así como otras dificultades del lenguaje.

http://cprtrujillo.juntaextremadura.net/n.e.e/educacion_especial.htm

El curso de AL.

16 mar 2011

El pasado mes de octubre me matriculé en el especialista universitario en audición y lenguaje, organizado por la Fundación UNED. Mi idea principal era hacer un máster pero, al no haber plazas opté por este curso. Además, había empezado a cursar una asignatura relacionada con ésta temática y, la verdad, me gustaba bastante. Siendo la figura de AL muy demandada en los centros, decidí probar.

A día de hoy estoy muy contenta por la decisión. A pesar de que supone cierta cantidad de trabajo, creo que la formación es buena. De momento he hecho el primer examen con un resultado más que satisfactorio (un 9!! :D). El próximo será el 15 de abril, así que aún queda un mes!

Además de estos exámenes debo realizar un periodo de prácticas, dos casos prácticos y un pequeño trabajo de investigación. De todo esto... de momento he empezado el trabajo de investigación. El primer caso práctico está "en proceso de pensamiento". Es decir, he pensado en él y le he empezado a dar vueltas pero no he empezado a escribir nada aún, puesto que estoy esperando a leer todos los temas que puedan tener cierta relación con él.

Y así estamos... :)

Comencem! / Emepecemos!

Bon dia!

El meu nom es Conxa Ontiveros. Estic llicenciada en Psicopedagogia i soc mestra de Primària. A més, estic cursant l'especialització universitària en audició i llenguatge, una sortida professional que fins ara desconeixia quasi completament però que, amb el pas del temps, cada vegada m'agrada més. I és per aquest motiu que he decidit crear aquest blog. En ell vull deixar patent el procés formatiu que vaig seguint, el procés de recerca de feina, recursos interessants, notícies d'interès...

Però no sols això, com amant de la mar i monitora de vela, també escriuré sobre aquest medi, sobre recursos i activitats a fer amb el infants... i evidentment, totes aquelles notícies que puguin resultar interessants.


Un blog viu és aquell en el que es comparteixen experiències entre els seus lectors. M'encantaria llegir els vostres comentaris i suggeriments! Deixa el teu comentari!